Aké spotové ETF bude spustené po Bitcoine a Ethereu ako ďalšie?

Redakcia Investície vo vrecku
Publikované: 20. júna 2024

Zdieľajte tento článok

Po Bitcoin a Ethereum ETF prídu ďalšie
Zdroj fotografie: Canva.com
vipdiscord

Bitcoinové ETF si od svojho schválenia v úvode roka 2024 zaistili pozíciu jedných z najúspešnejších nových fondov obchodovateľných na burze. Na ich popularitu budú chcieť nadviazať čiastočne schválené ethereové ETF, ktorých kompletné odobrenie sa očakáva počas tohto leta.

Okamžitá reakcia samotných kryptomien na tieto udalosti na seba nenechala dlho čakať, preto sa logicky vynára otázka, ktorá z ďalších kryptomien by sa mohla dočkať vlastných fondov obchodovateľných na burze?

Navštíviť 99Bitcoins

Hashdex požiadal o schválenie spojeného fondu Bitcoinu a Etherea

Už len dvojica kryptomenových fondov obchodovateľných na burze dokáže sama osebe vzbudiť značnú mieru záujmu. Spoločnosť Hashdex však plánuje ich popularitu posunúť na ďalšiu úroveň. Komisii pre cenné papiere a burzy (SEC) doručila požiadavku o schválenie prvého ETF, ktorý spája Bitcoin a Ethereum v jednom fonde.

Ak SEC schváli duálny fond Hashdex, umožní investorom získať expozíciu voči dvom najväčším kryptomenám podľa trhovej hodnoty v jednom celku. Investori sa nebudú musieť obávať, ktorá z nich má aktuálne lepšie alebo horšie trhové výsledky. Krok brazílskej spoločnosti schvaľuje aj popredný analytik James Seyffart z Bloomberg Intelligence.

Hashdex svoju žiadosť navyše formuloval tak, že duálny fond môže v budúcnosti rozšíriť o ďalšie kryptomeny. Kryptomenová správcovská spoločnosť by mohla napodobniť svoje už existujúce fondy na brazílskom trhu. Ich kryptoindex Nasdaq obsahuje Bitcoin, Ethereum a deväť ďalších mincí – Solana, Ripple, Cardano, Chainlink, Litecoin, Polygon, Avalanche, Uniswap a Polkadot. V svojom portfóliu má aj web3 index s podobným zložením. Americká SEC má čas do marca 2025, keď im vyprší termín na schválenie tohto konkrétneho duálneho fondu.

Ktoré ďalšie kryptomeny by sa mohli dočkať schválenia vlastných fondov?

Okrem dvojice najväčších kryptomien sa začína čoraz častejšie debatovať o tom, ktorá z kryptomien sa môže dočkať vlastného ETF ako prvá. Viacero renomovaných insiderov sa zhoduje, že by to mohla byť Solana. Túto predpoveď vyslovila správcovská spoločnosť VanEck ešte v decembri minulého roka. Zároveň upozornili, že k schváleniu ETF na Solane by mohlo prísť v horizonte dvoch rokov. Rovnaký názor zdieľa aj Brian Kelly zo stanice CNBC.

Solídnu šancu majú podľa Dana Gambardella, analytika CryptoCapitalVenture, kryptomeny Cardano (ADA) a Avalanche (AVAX). Gambardello tvrdí, že silná decentralizácia Cardana a jeho potenciál klasifikovania ako samostatnej komodity, podobne ako v prípade Etherea, by mohli v budúcnosti uľahčiť schválenie ETF pre ADA. Rovnaký postoj zaujal aj pri altcoine Avalanche.

Investície vo vrecku

Zdroj: https://x.com/cryptorecruitr/status/1793778266022744467

Opačný názor však prezentujú odborníci investičnej banky JP Morgan. Jej generálny riaditeľ a stratég, Nikolaos Panigirtzoglou, si myslí, že ďalšie kryptomeny sa vlastných fondov obchodovateľných na burze nedočkajú. Svoj názor odôvodňujú najmä skeptickým postojom Garyho Genslera, riaditeľa SEC, voči altcoinom. Ten väčšinu tokenov, s výnimkou Bitcoinu a Etherea, považuje len za cenné papiere.

Akonáhle by ostatné coiny získali štatút necenných papierov, dalo by sa podľa JP Morgan uvažovať o ďalšom rozšírení kryptomenových ETF. No zásadný zvrat udalostí by mohol nastať po amerických prezidentských voľbách.

Oblasť kryptomien sa totiž stáva čoraz viac skloňovanou témou v súboji o Biely dom. Bývalý prezident Donald Trump vyjadril svoju náklonnosť ku kryptomenám už dávnejšie. Zároveň ilustruje plány ako vytvoriť čo najlepšie možné podmienky pre ťažiarov na americkom území. V podobnom, no opatrnejšom duchu začala komunikovať aj Bidenova administratíva. V prípade, že by novembrové voľby vyhral Trump, je možné, že by prišlo k zmene na čele SEC a tým aj k otočke v postoji voči kryptomenovej budúcnosti.

Investície vo vrecku

Po Trumpovom stretnutí s ťažiarmi stúpli akcie ťažiarskej spoločnosti Terawulf o 10,5 %. Zdroj: google.com

Najväčšie šance na vlastné ETF tak momentálne majú altcoiny Solana, Cordano a Avalanche. Kedy a či vôbec sa ich schválenia vôbec dočkáme, je zatiaľ otázne. Dovtedy sa oplatí vložiť voľné prostriedky buď do bitcoinových a ethereových ETF, alebo nových a perspektívnych projektov ako 99Bitcoins.

Naučte sa obchodovať s ETF aj kryptomenami vďaka tokenu 99Bitcoins

Vyznať sa v neustále sa meniacom svete kryptomien býva zložité aj pre skúsených obchodníkov. Vedieť rozlišovať správne nákupné signály a monitorovať vývoj trhu pritom môže byť dôležitým faktorom medzi stratou a vytúženým ziskom.

Investície vo vrecku

Zdroj: presale.99bitcoins.com

Presne na túto oblasť sa zameriava 99Bitcoins, nový projekt, ktorý ponúka efektívny nástroj na zlepšenie finančného vzdelania a orientácie v kryptomenách prostredníctvom svojho natívneho tokenu 99BTC. Svoju popularitu už počas predpredaja stavia na troch pilieroch:

  • Learn-to-Earn

99Bitcoins zavádza inovatívny koncept learn-to-earn, inšpirovaný úspešným modelom play-to-earn. Tento mechanizmus umožňuje používateľom získavať nové tokeny 99BTC vzdelávaním sa. Platforma poskytuje až 79 hodín vzdelávacích materiálov, ktoré zahŕňajú interaktívne moduly, kvízy a tutoriály. Základnou myšlienkou je, že čím viac vzdelávacích kurzov používateľ absolvuje, tým viac tokenov získa. Tento systém nie je len odmenou za učenie, ale aj motiváciou pre používateľov, aby neustále zlepšovali svoje znalosti a zručnosti v oblasti kryptomien a investovania.

  • Odmeny na staking

Ďalším významným lákadlom 99Bitcoins je staking, čo je proces uzamknutia tokenov do blockchainu Ethereum. Investori, ktorí sa rozhodnú stakovať svoje 99BTC tokeny, môžu za túto aktivitu získať značné ohodnotenie. Výnosy zo stakingu sa momentálne pohybujú na úrovni až 759 % ročne. Tento mechanizmus poskytuje investorom možnosť generovať pasívny príjem, zároveň však podporuje stabilitu siete tým, že motivuje držiteľov tokenov k dlhodobému záväzku a aktívnemu podieľaniu sa na fungovaní siete.

  • Airdrop Bitcoinov

99Bitcoins ponúka aj atraktívny airdrop pre skorých investorov. Počas neho 99 náhodne vybraných investorov získa Bitcoin v celkovej hodnote 99 999 $. Tvorcovia projektu tento airdrop určili pre všetkých, ktorí sa zapoja do predpredaja tokenov 99BTC. Šanca na získanie tejto odmeny je tak veľkým lákadlom pre skorých účastníkov, ktorí okrem základných investičných výhod získavajú aj potenciálne bonusové zisky.

Pre správnu implementáciu odmeňovacieho systému a zabezpečenie budúcnosti projektu, v 99Bitcoins naplánovali aj detailnú distribúciu celkovo 99 miliárd tokenov. Rozdelenie zahŕňa 17 % na odmeny pre komunitu, 15 % alokovaných na predpredaj a 14 % na stakingové odmeny. Zvyšok vyhradili pre projektové fondy, marketingové aktivity a fond likvidity, ktorý bude použitý po zalistovaní tokenu na burzách.

Po spustení celej platformy je navyše v pláne migrácia tokenov z blockchainu Ethereum na druhú vrstvu bitcoinovej siete, čo znamená prechod na štandard BRC-20. Tento krok by mohol výrazne zvýšiť popularitu a využiteľnosť tokenov 99BTC, čím stúpa aj ich atraktivita pre investorov.

Pre viac informácií a detailov o projekte navštívte oficiálnu stránku predpredaja. Na nej si rovno môžete zakúpiť tokeny 99BTC za cenu 0,0011 $ a to prostredníctvom kryptomien ETH, BNB, USDT alebo platobnej karty.

Záver

Po schválení bitcoinových a očakávanom schválení ethereových ETF, ktoré by mali prísť na trh už toto leto, sa vynára otázka, ktoré ďalšie kryptomeny sú na rade? Podľa insiderov má najväčšiu šancu na vlastné ETF token Solana. Silní kandidáti sú aj Cardano a Avalanche, najmä kvôli svojej decentralizácii a trhovému potenciálu. Ďalší vývoj však bude závisieť od rozhodnutí SEC aj výsledkov amerických prezidentských volieb.

No ešte predtým máte jedinečnú príležitosť zaistiť si tokeny projektu 99Bitcoins a získať prístup k pasívnemu príjmu pomocou učenia sa.

Navštíviť 99Bitcoins

Ďalšie zaujímavé čítanie: Kiyosaki: Bitcoin mieri na 350 000 dolárov

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

Redakcia Investície vo vrecku

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
Návrat hore