Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)

Jakub Kraľovanský
Publikované: 1. júla 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin a Ethereum sú dve najväčšie kryptomeny
Zdroj fotografie: IVV
vipdiscord

Dve najväčšie kryptomeny – Bitcoin a Ethereum – zaradzujeme pravidelne v pondelok do týždennej analýzy. Jej autorom je známy trader a popularizátor kryptomien Jakub Kraľovanský. Minulý týždeň bol na trhu pomerne volatilný. Zaznamenali sme uzatvorenie týždenne, mesačnej a aj štvrťročnej sviečky, preto je dnes analýza podstatne obsiahlejšia.

Bitcoin – Mesačný graf

V podstate už viac ako 3 mesiace stagnujeme a BTC sa drží na tope. Čo sa týka mesačného grafu, rád by som upozornil práve na level 60 k.

Ak sa pozriete ešte na rok 2021, tak my sme síce absolútne ATH mali niekde okolo 70 k, ale mesačná sviečka uzavrela najvyššie na 60K. Z hľadiska mesačného grafu je práve tých 60K veľmi silný support (podporná cenová hladina). A pozrite sa čo sa deje tieto mesiace. Aj napriek prepadom sme vždy v rámci mesiaca dokázali uzavrieť mesačnú sviečku and týmto supportom. To je veľmi pozitívne a veľmi bullish.

Bitcoin na mesačnom grafe vyzerá nerozhodne
Bitcoin na mesačnom grafe vyzerá nerozhodne. Zdroj: Tradingview

Mesačná sviečka JÚN

Dopadla nakoniec negatívne, ale má veľké knôty zhora aj zdola. Ak sa pozriem na tú sviečku vidím nerozhodnosť.

Čo je pre mňa absolútne zásadné, je to, že telo tejto sviečky uzavrelo v tele predošlej sviečky. To znamená, že ja vidím ako veľmi pozitívne to, že sme neuzavreli pod 60 k.

Takže ak sa pozriem na mesačné sviečky, tak držíme ten najsilnejší možný support a aj keď jún dopadol negatívne a vidíme klesajúcu sviečku, tak táto sviečka nemá silnú tendenciu a neuzavrela na novom low (lokálnom dne), a to je kľúčové.

Ak ešte nemáš svojhu kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Bitcoin – Týždenný graf

Ak sa pozrieme na týždenný graf, tak tá situácia za mňa vyzerá jednoducho tiež dosť bullish (pozitívne). Znova je extrémne dôležité a povedal by som až priam zásadné, že telo sviečky sme dokázali uzavrieť nad 61 495 USDT. Takže telom sviečky sme neurobili nové low (dno). Ale týmto poklesom sme telom sviečky urobili vyššie low. Rovnako aj knôtom sme urobili vyššie dno.

Bitcoin na týždennom grafe vyzerá pozitívne
Bitcoin na týždennom grafe vyzerá pozitívne. Zdroj: Tradingview

Navyše, ak sa pozrieme na charakter sviečky, tak je to čisto pin-bar (sviečka s malým telom a dlhým knôtom). Veľmi malé telo a veľmi dlhý knôt. nám väčšinou ukazuje na dno trhu. Ten dlhý knôt znamená, že medvedi v rámci toho časového obdobia chceli zatlačiť cenu dole, ale nepodarilo sa im to uzavrieť a prišla tam silná reakcia.

Rovnako ak sa pozrieme na tento graf, tak vidíme, že tie knôty sú extrémnym spôsobom vyťahované. Čiže vždy, aj keď je cena zatlačená pod 60 k, tak je tam veľmi rýchlo vykúpené smerom hore. Je tam veľký objem aj veľká dynamika. To je znova veľmi pozitívne.

Bitcoin – Denný graf

BTC udržal pre nás životne dôležitý support aj trendovku. Ako som hovoril ak by sme uzavreli pod týmto supportom aj trendovkou bolo by to fakt veľmi zlé. Tento scenár sa zatiaľ odkladá.

Bitcoin na dennom grafe nestratil dôležité úrovne
Bitcoin na dennom grafe nestratil dôležité úrovne. Zdroj: Tradingview

Dnes bude dôležitý deň, lebo ako vidíte, tak testujeme VAL, čiže value area low (spodná hrana cenového pásma). Zároveň testujeme aj hladiny z ktorých sme prepadli po tom FUDe ohľadne Mt.Gox. Ak sa zase pozrieme na ten výplach, tak bol veľmi rýchlo vytiahnutý hore. Vzhľadom na to, že minulý týždeň sme videli fakt sériu veľmi nepríjemných a negatívnych správ, tak behom pár dní sa Bitcoin dokázal vrátiť na úrovne ešte predtým, ako sme sa dozvedeli tieto správy.

Za mňa jednoducho veeeeľmi BULLISH (pozitívne).

Ak ešte nemáš svojhu kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Bitcoin – 4H

Toto je momentálne môj úplne prioritný scenár na BTC. myslím si, že na najbližších hodnotách príde odmietnutie a nastane retracement.

Bitcoin na štvorhodinovom timeframe
Bitcoin na štvorhodinovom timeframe. Zdroj: Tradingview

Hneď potom by som chcel silný pohyb na definitívne prerazenie VAL (dolná hrana cenového pásma) a posun na POC (Point of control, bod kontroly).

Ethereum – Mesačný graf

Ethereum vyzerá tiež veľmi dobre. Na mesačnom grafe je jasne vidieť, že tvoríme triangel. Rovnako je úplne zásadné, že sme neuzavreli nové low (dno) na mesačnom grafe, ale stále držíme vyššie dná (lows).

Ethereum na mesačnom grafe kopíruje Bitcoin
Ethereum na mesačnom grafe kopíruje Bitcoin. Zdroj: Tradingview

Dosť podobne ako Bitcoin, akurát BTC je už tesne pod svojím ATH a Ethereum je ešte o level nižšie. Ale v podstate úplne to isté.

Ethereum – Týždenný graf

Aj tu veľmi pekný pin-bar. Aj čo sa týka týždňového grafu, udržali sme triangel a odrazili sme sa. Dosť podobné ako pri BTC.

Ethereum na týždennom grafe kopíruje Bitcoin
Ethereum na týždennom grafe kopíruje Bitcoin. Zdroj: Tradingview

ETH teda rovnako vyzerá veľmi solídne a z hľadiska bullmarketu nie je nič porušené.

Ak ešte nemáš svojhu kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Ďalšie udalosti

Kapitulácia ťažiarov!

Za mňa je extrémne zaujímavé ešte toto. Ťažiari predávali veľké množstvá BTC, ale zrejme to bolo zapríčinené snahou, aby vedeli zvládnuť financovanie. Pri aktuálnej náročnosti aká je, na cene BTC a pri aktuálnej cene BTC aká je, tak sú ťažiari v kapitulácii. A a to znamená len 2 veci:

  1. Buď pôjde cena vyššia.
  2. Alebo budú musieť niektoré pooly obmedziť ťažbu.

Situácia je v tejto oblasti rovnako zlá, ako v čase, keď bol BTC na 16 k. Kapitulácia ťažiarov je niečo, čo som čakal už v roku 2023. Bola to jedna z mojich podmienok, ale tým, že sme v podstate úplne vynechali celú bear market rally, tak to prišlo až teraz. Za mňa je toto rovnako jeden z najlepších indikátorov a tlakov na cenu.

Bitcoin je závislý aj na tradičných trhoch. Zdroj: Youtube

M2 peňažná zásoba rastie

Ak je ešte niečo fakt veľmi dôležité pre KRYPTO ale aj AKCIE, tak je to globálna likvidita a teda globálny prístup ku peniazom, ktorý ako vidíte, tak teraz rastie… Toto by malo tiež pushovať (tlačiť) cenu aktív hore.

Výhľad

Včera nám skončil Q2, mesiac, aj týždeň. Prehupli sme sa do druhej polovice roka, preto som sa zameral na viacero timeframov (časových rámcov).

Napriek tomu, ako katastroficky začal celý minulý týždeň, tak vidíme, že BTC aj ETH to dokázali veľmi dobre vytiahnuť hore. Mesačné aj týždenné grafy BTC aj ETH vyzerajú naozaj veľmi dobre. Držíme zásadné levely. Sme tam, kde potrebujeme byť. Odvrátili sme najhoršie. A to si myslím, že tie negatívne správy akože mali celkom silu.

Mt.Gox ide predávať 140 k Bitcoinov, USA vláda ide predávať Bitcoiny, rovnako tak nemecká a ešte aj regulácia MiCA a stablecoiny v Európe. Tých negatívnych správ bolo fakt veľa, ale vzhľadom na všetko to uzavrelo podľa mňa veľmi bullish.

Ak ešte nemáš svojhu kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Ja osobne to za seba zase zhrniem takto:

  • Stále som skôr za to, že BTC ide skôr na nové ATH ako dole.
  • Stále sme v bull markete.
  • Myslím si, že pohyb hore nastane už v lete.
  • Myslím si, že leto nás prekvapí a bude viac bullish, ako sa aktuálne čaká.
  • Altcoiny sú aktuálne na vynikajúcich cenách.
  • Altcoiny bude treba naozaj veľmi seriózne vyberať.
  • V tomto bulle už veľa altcoinov nové ATH nedá.
  • Najväčší problém altcoinov je ten, že je ich veľa a tým pádom sa kapitál v nich triešti.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (1. 7. – 7. 7. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

Jakub Kraľovanský

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
Týždenný kalendár investora (1. 7. – 7. 7. 2024)
30. júna 2024
Veľké porovnanie brokerov - XTB, Freedom24 a eToro
28. júna 2024
binance_add

Najčítanejšie

Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
Change - Recenzia platformy pre nákup kryptomien
1. júla 2024
Amazon - Kompletná analýza Magnificent 7
20. júna 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!
Návrat hore