Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (25. týždeň)

Jakub Kraľovanský
Publikované: 17. júna 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin a Ethereum sú dve najväčšie kryptomeny
Zdroj fotografie: IVV
vipdiscord

Dve najväčšie kryptomeny – Bitcoin a Ethereum – zaradzujeme pravidelne v pondelok do týždennej analýzy. Jej autorom je známy trader a popularizátor kryptomien Jakub Kraľovanský. Minulý týždeň bol na trhu pomerne volatilný. Zaznamenali sme podstatný pokles, čo môže znamenať výhodné nákupné ceny. Ale aj pád nižšie. Spôsobili to jednak údaje o inflácii, ale aj vyjadrenia Fedu.

Bitcoin – Týždenný graf

Tak čo sa týka BTC, nemáme tu nič nové. Avšak vzhľadom na stav altcoinov a celkový stav ekonomiky a trhov to vnímam nasledovne. Najdôležitejší support (podporná cenová hladina) som vyznačil na grafe a je to ten na 59 – 60 k. Vzhľadom na to, ako dlho sme už v korekcii a ako brutálne klesli altcoiny, si momentálne naozaj neviem a nedokážem predstaviť, čo by sa stalo, ak by BTC prepadol cez trendovku a cez tento support na 60 k.

Bitcoin na týždennom grafe ešte má priestor
Bitcoin na týždennom grafe ešte má priestor. Zdroj: Tradingview

Od neho sme momentálne ďaleko, ale ak by sme prepálili túto hladinu nejakou tvrdou sviečkou, tak by to bolo fakt zlé. Neviem si ani predstaviť čo by sa dialo s altcoinami. Takže absolútne kľúčová je pre nás z dlhodobého hľadiska táto trendovka a support na 59 – 60 k. Toto musíme za každú cenu udržať.

Ako je vidieť, tak je tam ešte priestor pokojne aj na pár týždňov, aby sme sa stále pohybovali v tomto cenovom kanále (range), ale čoskoro bude musieť prísť silnejší pohyb. Bitcoin je stále v bullmarkete a stále tvorí vyššie dná (lows) aj vyššie vrcholy (highs). Takisto stále drží základné trendovky. Bitcoin bude stále v bullmarkete, aj keby sme zostúpili na 50 k. Problémom sú však altcoiny, ktoré si naozaj nedokážem predstaviť, ako by tento pokles zvládli.

Bitcoin – Denný graf

Stále sme v rangi a vyznačil som tie najdôležitejšie hladiny:

Bitcoin na dennom grafe ešte stagnuje
Bitcoin na dennom grafe ešte stagnuje. Zdroj: Tradingview

Ak ešte nemáš účet na kryptoburze, využi nasledujúci link:

  • IDEÁLNY SUPPORT a VAL – 63 637 – 65 136 USDT: V ideálnom prípade by bolo, keby už nejdeme ani pod tento support. Pod týmto supportom je VAL čo je value area low, a to býva silná cenová podpora. Ja osobne sledujem range už dlho a vždy je lepšie, keď sa čo najviac tlačíme na hladinu, ktorú chceme preraziť. Ak by sme sa dostali znova pod VAL, tak by to znamenalo, že na grafe naozaj nie je sila a hrozil by prepad. VAL býva veľmi silný support, ktorý už v ideálnom prípade nechcem aby bol prekonaný.
  • MUSÍME UDRŽAŤ za KAŽDÚ CENU – 59 – 60 k: O tomto som už hovoril je to LOW celého rangu a zároveň tam vychádza už aj tá trendovka. Takže toto musíme za každú cenu udržať. Ak nie, je reálny prepad až na 50 k a v takom prípade si neviem predstaviť, čo bude s altcoinmi. Posunulo by nám to všetky rasty aj celý bullmarket o mesiace v čase ďalej.
  • NAJSILNEJŠIA REZISTENCIA – 70 981 – 72 007 USDT: Tu je naopak VAH, čiže value area high. Túto hladinu sme už niekoľko krát nedokázali prekonať a vždy tam prišlo odmietnutie. Ja mám názor, že akonáhle prekonáme túto hladinu, tak ideme definitívne hore aj cez ATH. Toto je najdôležitejšia hladina, ktorú keď prekonáme a ustálime ako support, tak máme vyhrané.

Ak ešte nemáš účet na kryptoburze, využi nasledujúci link:

Ethereum – Týždenný graf

ETH rovnako stále o tom istom. Za ideálnych okolností by bolo najlepšie keby sme udržali tento support a zároveň aj trendovku. Ako je vidieť aj na grafe stále je priestor na pohyb do strany. Máme už pred sebou len dve silné rezistencie na týždennom grafe, čo je výhoda. Po prekonaní tej prvej rezistencie by ATH mohlo prísť relatívne celkom rýchlo.

Ethereum a Bitcoin sa vyvíjajú podobne
Ethereum a Bitcoin sa vyvíjajú podobne. Zdroj: Tradingview

Je to v podstate veľmi podobné ako na Bitcoine. Musíme udržať trendovku a support to je absolútny základ. Rovnako si neviem predstaviť, ako by vyzerali altcoiny ak by ETH tento support neudržalo.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (17. 6. – 23. 6. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

Jakub Kraľovanský

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!
Návrat hore