Bitcoin blockchain musí plniť nároky firiem

DSC_1222_V4
Janka Lukáčová
Publikované: 30. júna 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin musí plniť potreby firiem
Zdroj fotografie: shutterstock.com/mr_tigga
vipdiscord

Bitcoin sa čoraz viac integruje do ekonomiky a investori si uvedomujú dôležitosť jeho škálovateľnosti. Zaujímajú sa najmä o potenciál tohto digitálneho aktíva zmeniť nielen maloobchodné prevádzky a osobné financie, ale aj chod veľkých inštitúcií. Od finančného až po technologický sektor, Bitcoin je nová oblasť, ktorá je pripravená zmeniť spôsob, akým sa presúvajú financie.

Sieťová infraštruktúra

Pred jeho podporou vo veľkom meradle musia inštitucionálni investori urobiť zásadné úvahy týkajúce sa ich sieťovej infraštruktúry. Naučiť sa, ako sa pripraviť pomocou poznatkov, ktoré umožňujú bezpečnosť, rýchlosť, škálovateľnosť a efektívnosť inštitucionálneho obchodovania s Bitcoinom.

Vzostup digitálneho aktíva sa podobá začiatkom internetu. Rýchlosť, akou si ho spoločnosť osvojuje, si vyžaduje efektívne a účinné modernizácie sieťovej infraštruktúry. Finančná bezpečnosť je mimoriadne dôležitá a rýchlosť, akou možno prenášať údaje, je prvoradá pre efektívnu integráciu Bitcoinu do veľkých inštitúcií. Optimálny výkon siete poskytuje inštitucionálnym investorom do Bitcoinu tieto výhody:

  • Zvýšenú rýchlosť transakcií;
  • Zvýšená bezpečnosť;
  • Udržateľnejšie využívanie energie;
  • Schopnosť prispôsobiť sa rozsiahlym operáciám s Bitcoinom.

Modernizácia sieťovej infraštruktúry je strategickou nevyhnutnosťou pri pokuse o vstup do rozsiahleho priestoru bitcoinového blockchainu. Tento trh je jedinečný svojou nestálosťou a rýchle a stabilné sieťové pripojenie je nevyhnutné na udržanie kroku. Bitcoin môže výrazne diverzifikovať inštitucionálne investičné portfólio, ale musíte si byť vedomí požiadaviek, ktoré sú na to potrebné vo väčšom alebo dokonca globálnom meradle.

Ak ešte nemáš svojhu kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Stabilita siete

Inštitucionálni investori pracujú v zavedenej sieti. Veľké spoločnosti majú zvyčajne vlastné servery, ktoré udržiavajú ich sieť stabilnú a neustále funkčnú. To je nevyhnutné pre hladký priebeh operácií, a to sa týka aj investícií do Bitcoinu.

Blockchainová infraštruktúra si vyžaduje určitú úroveň stability siete vzhľadom na veľké množstvo transakčných údajov, ktoré sú uložené vo viacerých databázach v distribuovanej účtovnej knihe. Táto technológia slúži na zabezpečenie toho, že je takmer nemožné, aby boli údaje hacknuté alebo poškodené. Aby bola sieť dostatočne stabilná na prenos údajov medzi uzlami, je potrebné disponovať:

  • Škálovateľným blockchain softvérom, napríklad IBM Blockchain;
  • Spoľahlivými internými servermi alebo externými servermi, ako napríklad Canton Network;
  • dostatočným hardvér,om ako sú robustné grafické karty a procesory;
  • stabilným a rýchlým internetovým pripojením.

V sieti bude pravdepodobne viacero zariadení, ktoré budú medzi sebou komunikovať naraz, preto je nevyhnutné mať stabilný podnikový internet. Šírka pásma by mala byť schopná neustále prijímať veľké množstvo prenášaných a ukladaných údajov na interných a externých serveroch.

Bitcoin siete

Pri výbere poskytovateľa internetových služieb (ISP), hardvéru a softvérového balíka pre inštitucionálnych investorov do Bitcoinu je dôležité skontrolovať kľúčové metriky výkonu.

Jednou z nich je strata paketov, keď sa niektoré časti prenášaných údajov nedostanú na prijímajúci koniec. Veľké objemy údajov sa v sieťach ľahšie prenášajú, ak sú rozdelené na časti alebo pakety. Niektoré z týchto paketov sa však môžu stratiť alebo poškodiť, ak je hardvér nedostatočný, softvér má chyby alebo je sieť poskytovateľa internetu zahltená.

Ďalšou metrikou je tiež tzv. jitter alebo proces, keď niektoré pakety prichádzajú s oneskorením. V prípade investícií do BTC je to prekážka. Potrebujete spoľahlivé, stabilné siete, ktoré sa nezrútia. Môžete to vyriešiť modernizáciou hardvéru, hostovaním sietí na mieste alebo spoluprácou s výkonným poskytovateľom internetových služieb s nízkym výskytom straty paketov a jitteru.

Bitcoin a vysvetlenie toho, čo to vlastne je. Zdroj: Youtube

Ak ešte nemáš svojhu kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Spotreba energie

Inštitucionálna prevádzka Bitcoinu je náročná nielen na dátové zaťaženie, ale aj na spotrebu energie. Spotrebitelia majú čoraz väčší záujem o záväzky podnikov v oblasti udržateľnosti, takže hľadanie alternatívnych zdrojov energie na ťažbu a investovanie do Bitcoinu môže byť strategickým krokom. Využívaním energeticky uvedomelých krokov, ako je solárna energia, si môžete užívať:

  • Nižšie náklady na energiu a vyššie zisky;
  • Stály prístup k bohatým zdrojom energie bez prerušenia investícií do bitcoinu;
  • Nezávislosť od hlavnej energetickej siete, ktorá vám umožní byť sebestačný a mať náskok pred konkurenciou.

Riešenia v cloude

Pri hľadaní partnera s externými sieťovými riešeniami pre inštitucionálne investície do Bitcoinu, je dôležité si potenciálnych partnerov preveriť. Cloudové riešenia môžu byť menej energeticky náročné a nákladné ako vytváranie vlastných bezpečných sietí v lokalite. Musia však byť rovnako bezpečné, aby investície zostali bezpečné a škálovateľné. Napríklad spoločnosti Google Cloud a Voltage spolupracovali na vytvorení globálnych riešení Lighting Network. To znamená, že ponúkajú nízkonákladové cloudové služby, ktoré sú škálovateľné a dokážu prenášať údaje globálne. Takéto riešenia stanovujú štandard pre seriózny prenos Bitcoinov v cloude.

Stabilná sieť by mala byť zároveň rýchlou sieťou. Poskytovateľ internetových služieb by mal zodpovedať očakávaniam, pokiaľ ide o rýchlosť internetu s vysokou intenzitou prevádzky. Spolupráca so zabezpečenými partnermi alebo hostovanie serverov na mieste je najlepší spôsob, ako udržať inštitucionálne investičné transakcie s Bitcoinmi v bezpečí.

Ak ešte nemáš svojhu kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Rozsiahle investície si vyžadujú úroveň škálovateľnosti, ktorú toto odvetvie ešte len začína zažívať. Je potrebné preveriť každú inštitúciu tretej strany, s ktorou investor spolupracuje, a pravidelne si overovať požiadavky na hardvér a softvér. Vďaka tomu bude inštitucionálne investovanie do Bitcoinu hračkou.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (1. 7. – 7. 7. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

DSC_1222_V4
Janka Lukáčová

Vyštudovala ekonomiku malých a stredných podnikov. V profesionálnom živote sa venuje podpore inovácií, startupov so spoločenským prínosom a osobnému rozvoju. Vo voľnom čase sa zaujíma o najznámejšiu kryptomenu – Bitcoin.

TOP Najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!
Návrat hore