Bitcoin bude v júli stúpať

DSC_1222_V4
Janka Lukáčová
Publikované: 4. júla 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin závisí aj od makroekonomiky
Zdroj fotografie: shutterstock.com/Arsenii Palivoda
vipdiscord

Bitcoin by mohol tento mesiac zažiť raketový (re)štart, keďže obchodníci sa snažia predvídať ekonomickú aktivitu v USA v atmosfére pretrvávajúcej inflácie a závodu na akciovom trhu poháňanom veľkými technologickými spoločnosťami. Podľa tretieho odhadu, ktorý zverejnil Úrad pre ekonomické analýzy, reálny hrubý domáci produkt (HDP) USA v prvom štvrťroku 2024 vyskočil na ročnú mieru 1,4 %.

Ekonomické údaje

Uvedené údaje sú v ostrom kontraste s výsledkami za štvrtý štvrťrok minulého roka, podľa ktorých sa hospodárska aktivita v USA zvýšila o 3,4 %. Z údajov úradu tiež vyplynulo, že májový index výdavkov na osobnú spotrebu, ktorý je kľúčovým ukazovateľom inflácie, sa medziročne zvýšil o 2,6 %, v porovnaní s aprílom však predstavuje pokles z 2,7 %.

Rozhodnutia Fedu

Jag Konner, riaditeľ pre deriváty na burze Bitfinex vidí na tomto spomalení potenciálne ekonomické ochladenie. Podľa neho pri pohľade na júl by účastníci trhu mali sledovať návrat volatility, keďže rozhodujúcu úlohu bude zohrávať ďalší vývoj v oblasti regulácie a makroekonomické politiky.

Ak ešte nemáš svoju kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

V prípade kryptomien to môže zvýšiť záujem o Bitcoin a iné digitálne aktíva ako alternatívne investície, ak tradičné trhy budú vykazovať známky oslabenia, dodal.

Spomaľujúca sa ekonomika by tiež mohla podnietiť americký Federálny rezervný systém, aby tento rok začal so znižovaním sadzieb. Fed udržiava vysoké úrokové sadzby v snahe riadiť cenovú stabilitu a zabrániť prehriatiu ekonomiky.

Podľa analytikov by lacnejšie pôžičky za nižšie sadzby mohli prúdiť do rizikových aktív, vrátane Bitcoinu. Historické trendy naznačujú, že počas hospodárskeho spomalenia sa investori často obracajú na Bitcoin ako na uchovávateľa hodnoty.

Bitcoin súvisí aj s makroekonomikou. Zdroj: Youtube

Ďalšie informácie o politike Fedu sa očakávajú na najbližšom zasadnutí Federálneho výboru pre operácie na voľnom trhu, ktoré je naplánované na 30. až 31. júla. Obchodníci s futures medzitým počítajú s dvoma zníženiami sadzieb, ktoré sa očakávajú niekedy v poslednom štvrťroku tohto roka.

Ak ešte nemáš svoju kryptoburzu, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Bitcoin a Američania na dovolenke

Zatiaľ čo niektorí očakávajú na júl zvýšenú volatilitu, iní zostávajú skeptickí.

„Júl bude obdobím konsolidácie a nízkej volatility,“ tvrdí Pratik Kala, vedúci výskumu správcu kryptofondov DigitalX. Bitcoin podľa neho hľadá ďalší významný katalyzátor pre pohyb nahor. Žiadny nie je na obzore, ale očakáva sa, že sa to zmení s blížiacimi sa voľbami v USA.

Dôležitá je aj sezónnosť. Tretí štvrťrok sa považuje za obdobie nízkej volatility, keďže väčšina kľúčových rozhodovacích orgánov v USA je zvyčajne na dovolenke.

Existujú však aj hlasy, ktoré vývoj ceny BTC dávajú do vzťahu k uspokojovaniu veriteľov burzy Mt. Gox, ktorá sa v roku 2014 stala obeťou hackerského útoku, ktorý viedol k jej kolapsu.

Najväčšia svetová kryptomena vyskočila v nedeľu neskoro večer na najvyšší bod za posledný týždeň, do blízkosti 63 700 USD, ukazujú údaje CoinGecko. Bitcoin sa oproti svojmu marcovému historickému maximu v blízkosti 73 800 USD prepadol o 14 %.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (1. 7. – 7. 7. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

DSC_1222_V4
Janka Lukáčová

Vyštudovala ekonomiku malých a stredných podnikov. V profesionálnom živote sa venuje podpore inovácií, startupov so spoločenským prínosom a osobnému rozvoju. Vo voľnom čase sa zaujíma o najznámejšiu kryptomenu – Bitcoin.

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!
Návrat hore