Blockchain je riešenie najväčšieho problému ľudstva v súčasnosti

Michaela Klempová
Michaela Klempová
Publikované: 29. júna 2024

Zdieľajte tento článok

Blockchain vyrieši náš problém
Zdroj fotografie: shutterstock.com/PeachShutterStock
vipdiscord

Blockchain je technológia, ktorá zo svojej podstaty môže vyriešiť najväčší problém ľudstva v súčasnosti. Nedostatok dôvery a dôveryhodnosti. S nástupom generatívnej umelej inteligencie (AI) sa otvárajú dvere k novým otázkam týkajúcich sa regulácie a riadenia týchto mocných technológií. Ako overíme pravosť obsahu vo svete, kde je možné synteticky vytvoriť takmer akékoľvek médium? Ako dokážeme identitu osoby, keď stroje prekonali Turingov test a vykazujú znaky ľudskej inteligencie? A z finančného hľadiska, budú tieto systémy schopné konať v našom mene, alebo budú úplne vylúčené z tradičného finančného systému?

Blockchain ako recept

Každý z týchto problémov je technickej povahy, čo znamená, že budú potrebovať technické aj politické riešenia. Našťastie, niektoré z týchto riešení môžu spočívať v kryptomenách a technológii blockchain. 

Jedným z najväčších problémov, ktoré trápia nie len politikov, ale aj samotnú spoločnosť, sú deepfakes generované AI. Tieto falošné videá môžu mať deštruktívny dopad, od odradzovania voličov po šírenie klamlivých informácií. Technológie blockchainu, s ich nemennými záznamami, by mohli byť riešením. Výrobcovia fotoaparátov by ho mohli využívať na overenie autenticity každej fotografie – pixel po pixeli. Akékoľvek zmeny by boli okamžite viditeľné.

Blockchain prichádza s riešením. Zdroj: Youtube

Ak ešte nemáš účet na kryptomenovej burze, využi nasledujúci link a prispej tak na chod magazínu. Aby si mal vždy čerstvé informácie:

Overovanie identity

Veľké jazykové modely ako ChatGPT môžu napodobňovať štýl písania a vydávať sa za konkrétnu osobu. To zvyšuje riziko online podvodov a krádeže identity. Technológie ako zero-knowledge proofs, ktoré sú dobre otestované v kryptomenovom priemysle, by mohli umožniť robustné, ale zároveň súkromie chrániace overovanie identity. Užívatelia by mohli overiť len tie informácie, ktoré sú potrebné pre konkrétnu transakciu – napríklad vek, namiesto celého súboru osobných údajov.

S nárastom AI agentov prichádzajú nové výzvy pre správu internetu. Títo agenti, schopní vykonávať komplexné akcie v mene človeka, by sa mohli časom stať dôveryhodnými poradcami. Mohli by interagovať s inými agentmi a ľuďmi za nás, vrátane finančných transakcií. Avšak, prístup do tradičného bankového systému môže byť pre týchto agentov obmedzený.

Blockchain je základom kryptomien. Zdroj: Youtube

Ak ešte nemáš účet na kryptomenovej burze, využi nasledujúci link a prispej tak na chod magazínu. Aby si mal vždy čerstvé informácie:

Kryptomeny, najmä stablecoiny (kryptomeny s hodnotou naviazanou na iný majetok, napr. dolár), môžu zohrávať kľúčovú úlohu. Majú jednu k jednej paritu s USD, čo by bolo okamžite známe ľudským používateľom na oboch stranách finančnej transakcie.

Každá z týchto otázok odzrkadľuje dlhotrvajúce výzvy v správe internetu. Online krádeže identity sú bežné už desaťročia a kryptomeny stále hľadajú svoje miesto v regulačnom a finančnom systéme. Ak sa budeme zameriavať na technické a politické riešenia, môžeme vybudovať digitálny ekosystém pripravený na technológie ďalšej priemyselnej revolúcie, poháňanej umelou inteligenciou. Blockchain a kryptomeny by mohli byť kľúčom k tejto budúcnosti, poskytujúc riešenia na problémy, ktoré prináša moderný digitálny svet.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (24. 6. – 30. 6. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

Michaela Klempová
Michaela Klempová
Podnikať vo financiách začala pred 10 rokmi a ku kryptomenám pričuchla v roku 2020.
Okrem copywriterky je aj ghoswriterka a account manažérka v oblasti automatizácií a online marketingu. Bežne pracuje s AI, je extrovert a miluje natáčať vtipné videá ako pre seba, tak pre klientov.

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!
Návrat hore