Čo Apple zlepší vo vašom telefóne

IMAG2064_1_1
Lenka Žuffová
Publikované: 12. júna 2024

Zdieľajte tento článok

Apple predstavil svoj plán rozvoja
Zdroj fotografie: shutterstock.com/Farknot Architect
vipdiscord

Apple prijal umelú inteligenciu naplno. Vedúci predstavitelia spoločnosti predstavili funkcie a dôvody za novým AI softvérovým balíkom, Apple Intelligence. Na podujatí Worldwide Developers Conference bolo jasne vidieť, že firma sa snaží odlíšiť od súčasných lídrov v oblasti AI, ako sú Microsoft a Google.

Odlišný prístup k AI

Craig Federighi, šéf softvéru, a John Giannandrea, šéf AI, na panelovej diskusii zdôraznili, že Apple má odlišný prístup k technológii než jeho konkurenti zo Silicon Valley. Kým iné spoločnosti vyvíjajú AI pre širokú škálu produktov, Firma sa sústredí len na zariadenia, ktoré predáva, a na osobné dáta, ktoré môže AI využívať. Federighi uviedol: „Myslíme si, že úlohou AI nie je nahradiť našich používateľov, ale ich posilniť.“

Výhody pre miliardy používateľov

Firma verí, že jeho AI môže zmeniť spôsob, akým miliardy ľudí využívajú technológiu. Ak by sa funkcie Apple Intelligence stali obľúbenejšími ako konkurenčné cloudové riešenia od Microsoftu alebo Googlu, mohlo by to ovplyvniť smerovanie produktov a infraštruktúru AI v hodnote miliárd dolárov ročne.

Giannandrea vysvetlil, že gigant vytvoril 3-miliardový parameter model ako súčasť Apple Intelligence. Na rozdiel od väčších modelov, ako je GPT-3 od OpenAI so 175 miliardami parametrov, menšie modely firmy nevyžadujú toľko výpočtového výkonu a pamäte a bežia priamo na zariadeniach.

Bezpečnosť a súkromie na prvom mieste

Spoločnosť kladie veľký dôraz na súkromie a bezpečnosť. Spoločnosť sa snaží zabezpečiť, aby osobné dáta používateľov neboli zhromažďované a používané na zlepšovanie AI, čo je v súlade s jej dlhodobými zásadami ochrany súkromia. Giannandrea uviedol: „Neberieme tieto dáta a neposielame ich niekam do cloudu.“

Apple a umelá inteligencia. Zdroj: Youtube

Ak ešte nemáte účet u brokera, využite náš link:

Apple a budúcnosť

Technologický gigant vyvinul vlastné servery, nazývané Apple Private Cloud, ktoré zabezpečujú, že údaje používateľov odoslané na AI server nebudú uložené ani znovu použité. Spoločnosť umožní tretím stranám kontrolovať softvér, čo je významný krok pre firmu, ktorá zvyčajne neposkytuje informácie o svojej infraštruktúre.

Kontinuita a nasledujúci vývoj

Federighi zdôraznil, že nová stratégia AI je pokračovaním už existujúcej práce na strojovom učení, ktoré Apple využíva na úpravu fotografií či prepis textu. Apple tiež ponúkne integráciu s ChatGPT od OpenAI, pričom údaje budú odosielané na servery OpenAI, ktoré bežia na cloudovej infraštruktúre Microsoftu.

Technologický gigant naznačil, že v budúcnosti by mohli prísť ďalšie modely a integrácie. Federighi uviedol, že niektorí zákazníci by mohli chcieť lekársky alebo právnický AI systém zabudovaný do produktov. Spoločnosť sa tiež teší na možnú spoluprácu s modelmi, ako je Google Gemini.

Technologický gigant Apple to s integráciou AI myslí vážne. Zdroj: Youtube

Apple Intelligence predstavuje inovatívny a bezpečný prístup k umelej inteligencii, ktorý stavia na silných stránkach spoločnosti a jej záväzku k ochrane súkromia používateľov.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (10. 6. – 16. 6. 2024)

POZVÁNKA na FREE DISCORD
Majte prehľad vo svete investovania! Pridajte sa na náš FREE DISCORD a už vám nič neutečie. Discord kanál je zadarmo a máte tam množstvo BONUSOVÉHO obsahu. Kedykoľvek môžete prísť, ale aj odísť. Pridanie je nezáväzné a ZDARMA. Ak ti tento obsah nestačí a chceš viac, tak neváhaj a pridaj sa!

O autorovi

IMAG2064_1_1
Lenka Žuffová

Vyštudovala som právo, ktorému sa venujem aj vo svojom profesionálnom živote. Vo svojom voľnom čase sa zaujímam vo všeobecnosti o ekonomické dianie a kryptomeny ako také, najmä o oblasť DeFi. Zaujímavou oblasťou je pre mňa taktiež psychológia trhov.

TOP Najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
Návrat hore