Aké faktory sa podieľajú na dlhodobom úspechu Bitcoinu?

Redakcia Investície vo vrecku
Publikované: 30. mája 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin a jeho ďalší vývoj
Zdroj fotografie: presale.99bitcoins.com
vipdiscord

Bitcoin a jeho nárast o 60 % od nového roka je na pomery kryptomien relatívne stabilná hodnota. To sú znaky, pre ktoré čoraz viac ľudí uvažuje nad dlhodobým investovaním do Bitcoinu. Preto sa dnes pozrieme na hlavné faktory, ktoré môžu pomôcť Bitcoinu v budúcnosti ďalej rásť a zhodnocovať tak vklady jeho majiteľov. Zároveň si predstavíme nástroj, prostredníctvom ktorého si budete môcť sami určiť predpovede ďalšieho vývoja kryptotrhu.

Navštíviť 99Bitcoins

Pokračujúci úspech bitcoinových ETF

Prvý a jeden z najdôležitejších bodov pre ďalší rast je pokračujúca popularita bitcoinových ETF. Tie už od svojho oficiálneho spustenia v januári 2024 dokázali vyniesť hodnotu BTC na historicky najvyššiu úroveň. Pozoruhodný rast zaznamenali aj samotné bitcoinové ETF. Napríklad fond iShares spoločnosti BlackRock držal krivku prílevu nových investícií až 71 dní, čo sa rovná aktívam v hodnote 15,5 miliardy dolárov. Fond iShares si tým vydobyl miesto v top 10 ETF s najdlhším nepretržitým prílevom investícií.

Podobný trend, hoci v nie až takom objeme, sme mohli pozorovať aj pri ostatných bitcoinových ETF. Napriek tomu sú bitcoinové fondy podľa názorov viacerých odborníkov len na začiatku svojho úspechu. Pri aktuálnom tempe ich rastu je možné, že do ďalšieho halvingu odmien v roku 2028, fondy dosiahnu hranicu 200 miliárd nových investícií. To by sa mohlo premietnuť aj do ceny samotného BTC, ktorá by pri aktuálnych predpovediach mala byť okolo 250 tisíc $.

Investície vo vrecku

Celkový prílev do fondu iShares. Zdroj: coinglass.com

Zvýšená regulácia a zaradenie medzi tradičné investičné aktíva

Dôležitou oblasťou pre vyrovnanejší a stabilný rast Bitcoinu je jeho zvýšená regulácia. Práve tá je dôvodom lepšej adopcie zo strany veľkých investorov, ktorí sa ešte stále viac angažujú v oblasti tradičných finančných aktív. Prvé a dôležité kroky regulácie môžeme pozorovať už pri schválení vyššie spomínaných bitcoinových ETF, ktoré mala na starosť americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC). V podobnom trende nasledovala napríklad hongkongská burza. Lídrom v regulácii kryptomien je však Európa.

Tá už stihla zaviesť smernicu MiCA pre členské štáty EÚ, ktorá určuje pravidlá pre tvorcov a predajcov kryptomien. Zároveň sa vytvoril rámec pre zdieľanie informácií o investíciách jednotlivcov medzi štátmi Únie. No a najnovšie sa hovorí o oficiálnom zaradení kryptomien medzi štandardné investičné nástroje, združené v kolektívnom a regulovanom portfóliu UCITS. Čoraz prístupnejšia a kontrolovaná dostupnosť decentralizovaných aktív najmä pre inštitucionálnych investorov je ďalším faktorom, ktorý by BTC mal pomôcť ďalej rásť.

Prílev inštitučných financií a adopcia v reálnom svete

Na finančnom a investičnom trhu platí istý model, keď väčšina retailových obchodníkov nakupuje tie aktíva, ktorým dôverujú veľké správcovské spoločnosti a inštitúcie. To isté sa deje aj pri kryptomenách. Stačí sa pozrieť, aké mená sa v poslednom čase výrazne angažujú v sfére kryptomien – BlackRock, VanEck, Fidelity, či Ark Invest. Z komerčnej sféry zase môžeme spomenúť firmy ako Tesla, Square, alebo MicroStrategy. Pridajte k tomu predpovede, podľa ktorých by centrálne banky mohli využívať Bitcoin ako rezervné aktívum, a máte takmer zaručený recept na úspech.

Pokračujúcu legitimitu kryptomien, a Bitcoinu obzvlášť, umocňujú jednak regulácie na najvyšších úrovniach, ale aj rozširujúce sa pole investičných nástrojov, ktorým dôverujú aj opatrnejší obchodníci. Príkladom je nedávno schválený krok k spusteniu ethereových ETF na burzách.

Zlepšovanie layer-2 ekosystému

Faktorom, ktorý ďalej rozširuje funkcionalitu samotného Bitcoinu, je zlepšovanie jeho druhej vrstvy. Najznámejším blockchainom, ktorý v podstate vytvoril princíp hlavnej a vedľajšej siete, je Ethereum. Vďaka tomu sa stal najpoužívanejšou sieťou pre tvorbu dApps. Už v najbližšom období sa na Ethereum môže dotiahnuť samotná bitcoinová sieť. Po aprílovom halvingu sa totiž spustil upgrade Nakamoto, ktorý predstavuje významný krok pre layer-2 BTC siete.

Nakamoto nie je jedinou funkcionalitou blockchainu pre rýchlejšie spracovanie blokov a vytvorenie lepšieho prostredia pre tvorbu decentralizovaných aplikácií. Infraštruktúra už dnes disponuje vrstvami ako Stacs a Lightning Network či štandardom pre tokeny BRC-20. Tie by mali pomôcť otvoriť dvere jednému triliónu dolárov, ktorý čaká na zmysluplné rozšírenie druhej vrstvy. Sú to najmä tokeny so štandardom BRC-20, čo môžu predstavovať výnimočnú príležitosť pre ďalší rast nielen svojej hodnoty, ale aj hodnoty BTC.

Token BRC-20 s inovatívnym mechanizmom odmien. To je 99Bitcoins

Súčasťou rastúcej adopcie druhej vrstvy bitcoinovej siete by tak mohol byť úplne nový token renomovanej platformy 99Bitcoins. Natívny token 99BTC dnes síce využíva blockchain Ethereum, no po oficiálnom spustení plánujú jeho zakladatelia premostiť kompletnú zásobu 99 miliárd tokenov práve na štandard BRC-20. To však nie je jedinou inovatívnou zložkou 99Bitcoins. Svojim majiteľom ponúka nový a atraktívny spôsob zaistenia si pasívneho príjmu, ktorý nazvali learn-to-earn.

Investície vo vrecku

Zdroj: presale.99bitcoins.com

Princíp distribúcie nových tokenov sa inšpiruje úspešným mechanizmom play-to-earn. Rozdielom je však spôsob, ako sa k novým tokenom môžete dostať. Namiesto zarábania hraním hier si pri learn-to-earn vyslúžite voľné tokeny vzdelávaním. Platforma 99Bitcoins si pre majiteľov 99BTC prichystala 78 hodín učebného materiálu z prostredia kryptomien a investovania. Čo sa formy vzdelávania týka, nejde o žiadne nudné memorovanie. Učebné bloky totiž majú podobu interaktívnych modulov, prednášok, kvízov či rôznorodých testov. Za ich úspešné absolvovanie vám platforma pridelí patričný počet nových tokenov 99BTC.

Mechanizmus learn-to-earn nie je jedinou formou, ako si vlastníctvom 99Bitcoins môžete zaistiť pasívny príjem. Z dôvodu, že token stále beží na sieti Ethereum, ho viete uzamknúť s nárokom na odmenu. Dnes sa ročný percentuálny výnos za staking pohybuje na úrovni vyše 980 %. Ak by vám nestačila kombinácia stakingu a learn-to-earn, 99Bitcoin si pripravili aj airdrop Bitcoinov v celkovej hodnote 99 999 $. Tie prerozdelí medzi 99 vybraných majiteľov svojho tokenu, ktorí si 99BTC kúpia počas prebiehajúceho predpredaja.

Investície vo vrecku

Zdroj: presale.99bitcoins.com

Dodnes naň stihli investori prispieť vkladmi v celkovej výške 1,7 milióna dolárov. To znamená, že si momentálne môžete kúpiť 99BTC za cenu 0,00107 $. Predpredaj má dynamický charakter, čím sa cena tokenu bude v priebehu fundraisingu zvyšovať. Záujemcom oň preto odporúčame kúpiť si ich požadovaný počet čo najskôr a za čo najnižšiu možnú cenu. V poslednom štvrťroku by totiž malo prísť k zalistovaniu na prvé centralizované burzy, kde hodnota 99BTC môže výrazne stúpnuť.

Navštíviť 99Bitcoins

Záver

Prognózy dlhodobého úspechu Bitcoinu sú priaznivé. Kryptomena si čoraz viac získava renomé ako atraktívneho a legitímneho investičného aktíva, a to nielen medzi drobnými obchodníkmi, ale aj v najvyšších finančníckych sférach. Regulácie, nástroje tradičného investovania aj vývoj vlastného blockchainu, to sú faktory, ktoré predikciu rastu podporujú najviac.

S rozvojom BTC úzko súvisí aj pokrok v rámci celej kryptosféry, kde by mohli profitovať vlastníci nových a perspektívnych kryptomien. Medzi ne môžeme jednoznačne zaradiť token 99Bitcoins, ktorý prináša úplne nový mechanizmus prideľovania tokenov learn-to-earn. Kúpiť si token 99BTC za predpredajnú cenu môžete na oficiálnej webstránke, a to prostredníctvom kryptomien ETH, BNB a USDT.

Kúpiť token 99BTC

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (27. 5. – 2. 6. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

Redakcia Investície vo vrecku

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
Návrat hore