Freedom24 – Recenzia brokera

Marek Rodák
Marek Rodák
Publikované: 15. mája 2024

Zdieľajte tento článok

Feedom24 je hodnotený broker
Zdroj fotografie: IVV
vipdiscord

Freedom24, poskytovaná spoločnosťou Freedom Finance, je známa svojou jedinečnou ponukou. Práve preto poskytujeme túto recenziu. Je dôležité posúdiť, aké služby Freedom24 ponúka v porovnaní s inými platformami v oblastiach, ktoré sú kritické pre každého investora. A takisto to, ako je platforma využiteľná v praxi.

Recenzia Freedom24

Pri vyhodnotení Freedom24 sme sa rozhodli zamerať na niekoľko kľúčových oblastí:

  • Štruktúra a výška poplatkov: Transparentnosť a konkurencieschopnosť poplatkov sú kľúčové pre každého investora, pretože priamo ovplyvňujú rentabilitu investícií. Je dôležité porovnať, ako sa Freedom24 umiestňuje oproti konkurencii v oblasti poplatkov za transakcie, správu a iné prípadné poplatky spojené s obchodovaním.
  • Ponuka investičných produktov: Diverzita ponúkaných investičných produktov je nevyhnutná pre investorov, ktorí hľadajú rôzne spôsoby, ako maximalizovať svoj výnos a zároveň minimalizovať riziko. Analyzujeme, aké produkty Freedom24 ponúka a ako sa líšia od produktov iných platforiem.
  • Užívateľské rozhranie a technológia: V dnešnej dobe digitalizácie je kritické, aby bola investičná platforma intuitívna a technologicky pokročilá. Užívateľské rozhranie, ktoré umožňuje rýchle a efektívne obchodovanie, môže výrazne ovplyvniť zážitok a úspech investora.
  • Podpora mien a medzinárodné obchodovanie: Vzhľadom na globalizáciu investícií je dôležité, aby platformy umožňovali obchodovanie v rôznych menách a poskytovali prístup k medzinárodným trhom.
  • Bezpečnosť a regulácie: Investori potrebujú vedieť, že ich prostriedky sú bezpečné a že platforma spĺňa všetky regulatívne požiadavky.
  • Zákaznícka podpora a vzdelávacie zdroje: Kvalitná zákaznícka podpora a dostupnosť vzdelávacích materiálov sú dôležité pre nových aj skúsených investorov.
Recenzia brokera Freedom24. Zdroj: Youtube

Každá z týchto oblastí poskytuje kritický pohľad na to, ako Freedom24 slúži svojim klientom a ako sa porovnáva na trhu investičných služieb. Tento prístup nám umožní poskytnúť podrobný a objektívny názor na platformu a jej služby.

O platforme

Freedom24 je investičná platforma poskytovaná spoločnosťou Freedom Finance. Freedom24 ponúka prístup k rozsiahlej škále finančných produktov vrátane akcií, ETF, a pod. Platforma sa vyznačuje jednoduchosťou použitia a zameriava sa na investorov, ktorí preferujú priamu a nekomplikovanú interakciu s finančnými trhmi.

Freedom24 umožňuje klientom obchodovať na viac ako 50 burzách po celom svete, čo zahŕňa prístup k americkým, európskym a ázijským trhom. Vzhľadom na medzinárodný charakter platformy, Freedom24 podporuje obchodné účty v rôznych menách, čo umožňuje klientom optimalizovať svoje transakcie a minimalizovať náklady na konverzie.

Bezpečnosť klientských prostriedkov je zabezpečená prísnymi reguláciami a platforma je licencovaná viacerými finančnými dozornými orgánmi, vrátane CySEC na Cypre. Taktiež, Freedom24 poskytuje dôkladné školenia a podporné materiály, ktoré sú navrhnuté tak, aby pomohli investorom pochopiť trh a efektívne využívať platformu na dosiahnutie ich investičných cieľov.

Ak ešte nemáš registráciu, využi nasledujúci link:

Vyhodnotenie jednotlivých oblastí

1. Štruktúra a výška poplatkov

Freedom24 sa vyznačuje prijateľnou poplatkovou štruktúrou, ktorá je navrhnutá tak, aby prilákala širokú škálu investorov. Napriek relatívnej výhodnosti poplatkových štruktúr, niektoré transakcie na menej obvyklých trhoch môžu byť zaťažené vyššími poplatkami, čo môže byť pre niektorých investorov limitujúce. Ďalším plusom je neprítomnosť poplatkov za neaktivitu, čo ocenia občasní investori.

Bodové hodnotenie: 8/10

2. Ponuka investičných produktov

Freedom24 ponúka širokú paletu investičných produktov vrátane akcií a ETF. Táto diverzita umožňuje investorom nielen tradičné investičné prístupy, ale tiež špecializované investície, ktoré nie sú bežne dostupné na iných platformách. Avšak, v porovnaní s inými platformami môže Freedom24 pôsobiť obmedzene v ponuke pokročilých derivátových nástrojov ako sú opcie a futures, čo môže byť pre niektorých pokročilých investorov nevýhodou.

Bodové hodnotenie: 7/10

Prečo začať investovať napríklad aj prostredníctvom Freedom24. Zdroj: Youtube

3. Užívateľské rozhranie a technológia

Užívateľské rozhranie Freedom24 je navrhnuté s dôrazom na jednoduchosť a intuitívnosť, čo je výhodou pre začiatočníkov a menej technicky zdatných užívateľov. Platforma poskytuje základné a stredne pokročilé obchodné nástroje, ktoré sú dostatočné pre bežné obchodné operácie. Avšak, absencia pokročilých analytických nástrojov môže byť vnímaná ako nevýhoda pre skúsených traderov, ktorí vyžadujú detailnejšie analytické možnosti pre svoje obchodné stratégie.

Bodové hodnotenie: 7/10

4. Podpora mien a medzinárodné obchodovanie

Freedom24 exceluje v oblasti medzinárodného obchodovania, poskytujúc prístup k rozsiahlym trhom a možnosť vedenia účtov v rôznych svetových menách. Toto umožňuje klientom minimalizovať náklady spojené s menovými konverziami a zjednodušuje obchodovanie na globálnej úrovni. Platforma podporuje obchodné účty v hlavných menách ako sú USD a EUR, čo je ideálne pre medzinárodných investorov.

Bodové hodnotenie: 9/10

5. Bezpečnosť a regulácie

Bezpečnostné opatrenia a regulatívne prostredie, v ktorom Freedom24 operuje, sú na vysokom štandarde. Platforma je regulovaná CySEC a ďalšími finančnými orgánmi, čo zaisťuje, že dodržiava prísne normy pre ochranu investorov. Použitie pokročilých technológií na ochranu údajov a finančných transakcií zvyšuje dôveru v platformu a jej schopnosť chrániť klientove prostriedky.

Bodové hodnotenie: 9/10

6. Zákaznícka podpora a vzdelávacie zdroje

Zákaznícka podpora Freedom24 je efektívna, avšak môže byť obmedzená vo svojej dostupnosti v porovnaní s inými veľkými platformami. Vzdelávacie materiály a zdroje sú dostatočné pre nových investorov, ale neponúkajú hlboké technické alebo pokročilé investičné vzdelávanie, ktoré by ocenili skúsenejší obchodníci. Rozšírenie vzdelávacích zdrojov by mohlo výrazne zvýšiť hodnotu platformy pre širší okruh užívateľov.

Bodové hodnotenie: 6/10

Kedy začať investovať napríklad aj prostredníctvom Freedom24. Zdroj: Youtube

Silné stránky a možnosti zlepšenia služieb

Silné stránky Freedom24:

  • Zameranie na hlavné trhy: Platforma poskytuje priamy prístup k najväčším a najpopulárnejším burzám ako NASDAQ a NYSE. Toto zameranie je ideálne pre tých, ktorí chcú investovať do veľkých amerických a európskych spoločností.
  • Jednoduchosť používania: Užívateľské rozhranie Freedom24 je čisté a intuitívne, čo uľahčuje nováčikom začiatok s obchodovaním. Táto jednoduchosť znižuje prah vstupu pre nových investorov, ktorí možno nemajú skúsenosti s komplexnejšími obchodnými platformami.
  • Regulácia a bezpečnosť: Ako regulovaný broker poskytuje Freedom24 vysokú úroveň bezpečnosti a dodržiava prísne finančné predpisy na ochranu investorov, čo zvyšuje dôveru v platformu.

Príležitosti na zlepšenie:

  • Rozšírenie obchodných nástrojov a zdrojov: V porovnaní s konkurenciou, ako je XTB alebo eToro, Freedom24 neposkytuje rozsiahle analytické nástroje ani pokročilé vzdelávacie zdroje. Rozšírenie týchto zdrojov by pomohlo uspokojiť potreby pokročilých obchodníkov a prilákať širšie publikum.
  • Diverzifikácia portfólia produktov: Hoci platforma ponúka dobrý prístup k akciám a ETF, možnosti komodity alebo iné exotické aktíva sú obmedzené. Rozšírenie ponuky investičných produktov by poskytlo investorom viac možností na diverzifikáciu ich portfólií.
  • Optimalizácia poplatkovej štruktúry: Poplatky za transakcie sú na platforme pomerne vysoké, čo môže byť nevýhodou najmä pre investorov s menším kapitálom alebo pre tých, ktorí často obchodujú. Revízia a prípadné zníženie poplatkov by mohlo zvýšiť konkurencieschopnosť platformy.
  • Zlepšenie zákazníckej podpory: Zvýšenie dostupnosti a rýchlosti reakcie zákazníckej podpory by zlepšilo celkovú spokojnosť užívateľov a pomohlo by riešiť problémy efektívnejšie a rýchlejšie, čo by prispelo k lepšej užívateľskej skúsenosti na platforme.
Porovnanie brokerov vrátane Freedom24. Zdroj: Youtube

Celkové hodnotenie Freedom24

Celkové bodové hodnotenie spoločnosti Freedom24 je 58 bodov zo 70 možných, čo znamená 82,8 % úspešnosť.

Toto detailné vyhodnotenie odhaľuje silné a slabé stránky Freedom24, ktoré sú dôležité pre informované rozhodovanie investorov pri výbere obchodnej platformy. Celkovo poskytuje platforma solídne služby, ktoré sú vhodné pre široké spektrum obchodných potrieb, no s priestorom pre zlepšenie, najmä v oblasti vzdelávacích zdrojov a pokročilých obchodných nástrojov.

Investičná platforma Freedom24 ponúka užívateľom možnosť obchodovať s akciami a ETF, predovšetkým na amerických, európskych a ázijských trhoch. Hoci ich ponuka investičných produktov je menej rozsiahla v porovnaní s niektorými konkurenčnými platformami ako XTB alebo eToro, ponúka jedinečné príležitosti. Tento aspekt môže byť veľmi atraktívny pre investorov, ktorí hľadajú príležitosti na investovanie do nových verejných spoločností. Platforma zameraná na akcie a ETF je priateľská pre nových investorov a poskytuje užívateľsky prívetivé rozhranie, ktoré je menej komplikované v porovnaní s platformami zameranými na pokročilých obchodníkov.

Freedom24 sa vyznačuje relatívne vyššími poplatkami za transakcie, najmä na menej bežných trhoch, a vyššími konverznými poplatkami v porovnaní s konkurenciou. Napriek tomu neúčtuje poplatky za neaktivitu účtu, čo je výhodou pre pasívnych investorov. Čo sa týka ochrany účtu a bezpečnosti, platforma poskytuje adekvátnu úroveň regulácie a bezpečnostných opatrení, hoci nemusí mať takú silnú reputáciu ako niektoré väčšie a dlhšie etablované burzy.

Klienti Freedom24 majú možnosť viesť svoje obchodné účty v niekoľkých hlavných menách, vrátane USD a EUR, čo im umožňuje šetriť na menových konverziách pri obchodovaní s aktívami denominovanými v cudzích menách. Platforma ponúka základné obchodné nástroje a zdroje, ktoré by mohli byť dostačujúce pre začiatočníkov, ale môžu byť obmedzujúce pre pokročilých obchodníkov hľadajúcich hlbšiu analýzu a sofistikovanejšie obchodné stratégie.

Zákaznícka podpora je dostupná cez e-mail a telefón, ale nemusí byť tak rýchla alebo dostupná ako u konkurentov. Vzdelávacie materiály a nástroje pre trhový výskum sú základné, a preto môžu byť nedostatočné pre tých, ktorí sa snažia rozšíriť svoje obchodné schopnosti a pochopenie trhov. Tento faktor môže byť limitujúci pre rozvoj pokročilých obchodných zručností.

Celkovo, Freedom24 je vhodný pre začínajúcich investorov a tých, ktorí preferujú jednoduché a priame investičné možnosti. Platforma je spoľahlivá a poskytuje solídnu základňu pre tých, ktorí začínajú, ale môže byť nedostatočná pre pokročilých obchodníkov alebo pre tých, ktorí hľadajú dynamické a rozmanité obchodné prostredie.

Ak ešte nemáš registráciu, využi nasledujúci link:

Ďalšie zaujímavé čítanie: XTB – Recenzia burzy

Maj prehľad o svetových trhoch a nezmeškaj príležitosť!

Ak ťa baví náš obsah, ale chcel by si ísť viac do hĺbky prípadne by sa sa chcel pridať do našej investorskej komunity, kde je už viac ako 500 investorov, tak sa pridaj do VIP členstva Investície vo vrecku.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vo VIP členstve nájdeš akciové portfólio Ing. Jakuba Kraľovanského, vnútornú tabuľku firiem, watchlist ako aj rôzne fundamentálne reporty či analýzy konkrétnych firiem a omnoho viac.

O autorovi

Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

TOP Najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.

Horúce novinky

Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
Týždenný kalendár investora (1. 7. – 7. 7. 2024)
30. júna 2024
Veľké porovnanie brokerov - XTB, Freedom24 a eToro
28. júna 2024
Jakub Kraľovanský: Bitcoin a dôvody prepadu pod 60 000 dolárov
25. júna 2024
binance_add

Najčítanejšie

Change - Recenzia platformy pre nákup kryptomien
1. júla 2024
Amazon - Kompletná analýza Magnificent 7
20. júna 2024
NVIDIA – Kompletná analýza Magnificent 7
19. júna 2024
Meta (Facebook) - Kompletná analýza Magnificent 7
18. júna 2024
fredom24_1

TOP najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
Návrat hore