Lukáš Kovanda: Ethereum ETF zabezpečilo kredibilitu

Marek Rodák
Marek Rodák
Publikované: 27. mája 2024

Zdieľajte tento článok

Ethereum ETF slovami Lukáša Kovandu
Zdroj fotografie: shutterstock.com/Mica Stock/Lukáš Kovanda
vipdiscord

Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) nedávno schválila prvé spotové Ethereum ETF (Exchange-Traded Funds), čo predstavuje významný míľnik pre trh s kryptomenami. Tento krok je ďalším dôkazom rastúcej adopcie kryptomien a ich integrácie do tradičného finančného systému. Schválenie spotového ETF prinieslo pozitívny impulz pre cenu Etherea a ďalších kryptomien, čo naznačuje pokračujúci rastový trend na trhu. S otázkou na význam tohto schválenia sme sa obrátili na známeho odborníka v tejto oblasti – hlavného ekonóma Trinity Bank a člena NERV (Národná ekonomická rada vlády v ČR) Lukáša Kovandu.

Význam schválenia Ethereum ETF

Spotové Ethereum ETF umožňuje investorom získať priamu expozíciu voči cene Etherea bez nutnosti jeho priameho nákupu a držby. Tento typ ETF sleduje aktuálnu cenu Etherea na trhu, čo poskytuje jednoduchší a prístupnejší spôsob investovania pre tradičných investorov. Schválenie zo strany SEC signalizuje, že Ethereum je považované za dôveryhodné a stabilné aktívum, čo môže prilákať viac inštitucionálnych aj retailových investorov.

Vplyv na cenu Etherea a širší trh

Po schválení spotového Ethereum ETF cena Etherea zaznamenala výrazný nárast. Tento rast bol podporený zvýšeným dopytom zo strany investorov, ktorí vnímajú schválenie ETF ako pozitívny signál pre budúcnosť Etherea a jeho širšie prijatie v finančnom svete. Okrem Etherea zaznamenali pozitívny vývoj aj ďalšie kryptomeny, čo naznačuje celkový optimizmus na trhu.

Budúce vyhliadky a potenciálne výzvy

Schválenie spotového Ethereum ETF je významným krokom, ale trh s kryptomenami stále čelí viacerým výzvam. Medzi tieto výzvy patria regulačné neistoty, vysoká volatilita a technologické riziká spojené s blockchainom. Napriek tomu, rastúca adopcia a integrácia kryptomien do tradičného finančného systému naznačujú pozitívne vyhliadky do budúcnosti.

Schválenie prvých spotových Ethereum ETF SEC prinieslo pozitívny impulz pre trh s kryptomenami a zvýšilo dôveru investorov v Ethereum ako investičné aktívum. Tento krok podporil rast ceny Etherea a naznačil pokračujúci rastový trend na trhu. Aj keď trh s kryptomenami čelí viacerým výzvam, schválenie spotového ETF je významným krokom smerom k širšej adopcii a integrácii kryptomien do globálneho finančného systému. Práve preto sme sa na to pýtali jedného z najznámejších ekonómov v Českej republike – Lukáša Kovandu.

Ethereum ETF z pohľadu XTB. Zdroj: Youtube

Ethereum ETF očami Lukáša Kovandu

Celkom čerstvo sme svedkami toho, že v Spojených štátoch regulátor schválil viacero žiadostí pre obchodovanie s Ethereum ETF. Na prvý pohľad sa zdá, že ide o veľmi veľký krok pre kryptomeny. Už nie je Bitcoin samotný, ale pridáva sa aj druhá najväčšia kryptomena. Čo môže vyplývať z tohto rozhodnutia pre kryptomeny ako celok?

Je to pozitívna správa pre kryptomeny, predovšetkým pre Ethereum. Dôvodom je že zabezpečí príliv dopytu po Ethereu a ďalších kryptomenách. Doteraz bol postup náročný, a to tak v zakúpení, ako aj v uchovávaní. To mnohých investorov odrádzalo. Teraz, keď to bude možné prostredníctvom burzovo obchodovateľných fondov (ETF), na čo sú investori zvyknutí roky, je možné, že svoje peniaze budú do kryptomien investovať.

Ethereum ETF pre nás hodnotil známy ekonóm Lukáš Kovanda. Zdroj: Youtube

Zmenilo to niečo pre kryptomeny ako celok?

Zabezpečí to kredibilitu kryptomien ako takých. Dostali sa tak na cestu k tomu, aby sa stali kryptomeny štandardným investičným nástrojom. Množstvo ľudí si ešte stále myslí, že sú kryptomeny využívané predovšetkým na kriminálne aktivity. Tých to určite nepresvedčí. Na druhej strane, ak budú vidieť, že za týmito fondmi stojí Blackrock či Fidelity, malo by to mať určitú váhu.

Väčšiu časť rozhovoru s Lukášom Kovandom o aktuálnej ekonomickej situácii uverejníme na našich stránkach v najbližších dňoch.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (27. 5. – 2. 6. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
Týždenný kalendár investora (1. 7. – 7. 7. 2024)
30. júna 2024
Veľké porovnanie brokerov - XTB, Freedom24 a eToro
28. júna 2024
binance_add

Najčítanejšie

Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
Change - Recenzia platformy pre nákup kryptomien
1. júla 2024
Amazon - Kompletná analýza Magnificent 7
20. júna 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!
Návrat hore