Nehnuteľnosti v Dubaji idú opačným smerom ako Európa

IMAG2064_1_1
Lenka Žuffová
Publikované: 2. júla 2024

Zdieľajte tento článok

Nehnuteľnosti v Dubaji sú investičnou príležitosťou
Zdroj fotografie: shutterstock.com/WorldStockStudio
vipdiscord

Nehnuteľnosti v Dubaji sú pre mnohých investorov snom. V tomto článku sa pozrieme na to, či by sa zo sna mohla stať aj výnosná investícia. Dubaj, mesto známe svojou ohromujúcou architektúrou, dynamickým trhom a pestrým multikultúrnym prostredím, sa stal magnetom pre investorov z celého sveta. Medzi nimi sú aj slovenskí podnikatelia Michal a Mária Fusekovi, ktorí našli v Dubaji nové obchodné príležitosti a nový životný štýl. V tomto článku sa pozrieme na ich skúsenosti a rady, prečo je investovanie do nehnuteľností v Dubaji výhodné a fascinujúce.

Príležitosti pre investorov

Prečo Dubaj?

Dubaj ponúka nespočetné množstvo príležitostí pre podnikateľov. Michal Fusek hovorí, že Dubaj je miesto, kde množstvo ľudí hľadá príležitosti. Len v roku 2023 narástla populácia mesta o približne 100 000 nových obyvateľov. Mnohé firmy testujú nové koncepty a technologické giganty tu majú svoje regionálne centrály.

Mária Fuseková zdôrazňuje, že segment dubajských nehnuteľností je atraktívny z hľadiska architektúry a inovácií. Developeri nastavujú latku veľmi vysoko a prinášajú zákazníkom nový rozmer a zážitok z využívania nehnuteľností.

Ak ešte nemáš svojho brokera, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Rozdiely medzi životom v Dubaji a na Slovensku

Život v Dubaji sa výrazne líši od života na Slovensku. Mária vníma Dubaj ako mesto s vysokou kvalitou života, modernými vládnymi službami a bezpečným prostredím. Michal pridáva, že trh práce je tu oveľa konkurenčnejší, s mnohými kvalifikovanými uchádzačmi z celého sveta.

Tipy pre úspech v Dubaji

Príprava je kľúčová. Fusekoví zdôrazňujú dôležitosť dobrej prípravy pred presťahovaním sa do Dubaja. Odporúčajú mať pripravený plán A aj plán B a byť pripravený na vytrvalosť. Je tiež výhodné mať prácu vybavenú dopredu, aby ste sa mohli sústrediť rovno na výkon.

Investične sú nehnuteľnosti v Dubaji zaujímavou možnosťou. Zdroj: Youtube

Práca s licencovanými agentmi

Pri investovaní do nehnuteľností je dôležité spolupracovať s licencovanými agentmi. Mária odporúča, aby si klienti overili licenciu spoločnosti a agenta, s ktorými spolupracujú, a získali čo najviac informácií predtým, ako investujú svoje finančné zdroje.

Nehnuteľnosti v Dubaji lákajú

Michal uvádza, že nehnuteľnosti v Dubaji zažíva opačný trend ako v Európe, kde ceny stagnujú. V roku 2023 prebehlo v Dubaji viac ako 133-tisíc realitných transakcií v hodnote vyše 411 miliárd dirhamov. Tento rastúci dopyt je podporovaný ekonomickým rastom, rastom obyvateľstva a rastúcimi cenami nájmov.

Ak ešte nemáš svojho brokera, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Atraktívne výnosy

Priemerný výnos z prenájmu v Dubaji bol podľa property monitor v roku 2024 približne 6,74%. Krátkodobé prenájmy môžu byť ešte výnosnejšie, o 10-15 % vyššie v závislosti od typu a lokality apartmánu.

Mária zdôrazňuje, že medzi najžiadanejšie typy nehnuteľností v Dubaji patria tie s prístupom k moru, vody alebo v centrálnych lokalitách. Dubaj ponúka aj značkové nehnuteľnosti s vysokou kvalitou služieb, ktoré klientom poskytujú zážitok podobný pobytu v 5-hviezdičkovom hoteli.

Riziká spojené so sprostredkovateľmi

Investovanie v Dubaji nesie so sebou aj určité riziká, najmä ak spolupracujete s nelicencovanými sprostredkovateľmi. Fusekoví odporúčajú klientom, aby sa stretli s viacerými spoločnosťami, overili si ich licencie a spravili si dobrý obraz pred investíciou.

Nehnuteľnosti v Dubaji lákajú. Zdroj: Youtube

Ak ešte nemáš svojho brokera, využi nasledujúci link a prispej tak na chod tohto magazínu, aby si mal vždy čerstvé informácie:

Investovanie do nehnuteľností v Dubaji prináša mnoho výhod, vrátane vysokého potenciálu rastu a atraktívnych výnosov. Dôležitá je však dôkladná príprava a spolupráca s licencovanými odborníkmi. Dubaj ponúka jedinečnú kombináciu moderného životného štýlu, bezpečia a obchodných príležitostí, čo z neho robí ideálne miesto pre investorov z celého sveta.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (1. 7. – 7. 7. 2024)

Maj prehľad o svetových trhoch a nezmeškaj príležitosť!

Ak ťa baví náš obsah, ale chcel by si ísť viac do hĺbky prípadne by sa sa chcel pridať do našej investorskej komunity, kde je už viac ako 500 investorov, tak sa pridaj do VIP členstva Investície vo vrecku.

Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.

Vo VIP členstve nájdeš akciové portfólio Ing. Jakuba Kraľovanského, vnútornú tabuľku firiem, watchlist ako aj rôzne fundamentálne reporty či analýzy konkrétnych firiem a omnoho viac.

O autorovi

IMAG2064_1_1
Lenka Žuffová

Vyštudovala som právo, ktorému sa venujem aj vo svojom profesionálnom živote. Vo svojom voľnom čase sa zaujímam vo všeobecnosti o ekonomické dianie a kryptomeny ako také, najmä o oblasť DeFi. Zaujímavou oblasťou je pre mňa taktiež psychológia trhov.

TOP Najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepší brokeri

xtb logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
freedom logo
Freedom24
85,8
U 68 - 76% retail investorov došlo ku vzniku straty.
etoro logo web
U 76 % retail investorov došlo ku vzniku straty.
Návrat hore