Ťažiar Bitcoinu postupne rastie

Tomáš Vaňo
Tomáš Vaňo
Publikované: 18. júna 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin určuje vývoj akcií
Zdroj fotografie: shutterstock.com/Before i Go
vipdiscord

HIVE Digital Technologies Ltd., spoločnosť zaoberajúca sa ťažbou kryptomien oznámila významný vývoj v oblasti ťažby Bitcoinu. Firma vyťažila 119 Bitcoinov, čo viedlo k 3 % nárastu ich držby, doteraz spolu 2 451 BTC. Tento rast nastal napriek Bitcoin halvingu v apríli, po ktorej sa HIVE Digital podarilo udržať pozitívnu prevádzkovú maržu. Okrem toho spoločnosť oznámila akvizíciu 1 000 nových Bitmain S21 Pro Antminers, od ktorých sa očakáva ďalšie zlepšenie ich ťažobných možností.

Bitcoin určuje vývoj

Záväzok spoločnosti HIVE Digital podporovať infraštruktúru blockchainu s ohľadom na životné prostredie (centrá sú poháňané zelenou energiou) a prevádzkovú efektivitu z nej vykresal odolného hráča v priemysle ťažby kryptomien. A to aj uprostred makroekonomických výziev a trhových výkyvov.

Ak ešte nemáš účet na kryptomenovej burze, využi nasledujúci link:

Hodnota spoločnosti sa po počiatočnej eufórii okolo odvetia priemyslu ťažby kryptomien prudko znížila. Na vrchole sa jedna akcia predávala za 28 dolárov, aby sa jej hodnota v časom prepadla o 90 %. V novembri 2022 však celé odvetvie zažilo prudký prepad.

Spoločnosť v máji 2022 pristúpila k tzv. reverse stock split, v pomere 1:5, čo znamená, že za 5 akcií HIVE vlastnené pred rozdelením vlastnili akcionári 1 akciu. Súviselo to s nízkou cenou akcií, ktoré rýchlo strácali hodnotu a stali sa pre investorov neatraktívne. V histórii Hive išlo už o druhú reverse stock split.

HIVE Digital postupne rastie

Zverejnené údaje za posledný mesiac však vdýchli Hive nový impulz a akcie reagovali na dobré výsledky posilnením o 6 %. Spokojnosť prezentoval aj Frank Holmes, výkonný predseda, ktorý komentoval strategickú víziu spoločnosti:

„Úspešne sme prešli našou druhou udalosťou Bitcoin Halving a prekonali sme množstvo výziev za posledné štyri roky. Náš tím preukázal výnimočnú zručnosť pri dosahovaní vysokej efektívnosti a udržiavaní pozitívneho prevádzkového cash flow, dokonca aj počas poklesu trhu v roku 2022 a nešťastného prechodu Etherea z proof-of-work na proof-of-stake. Napriek značným makroekonomickým protivetrom zostala spoločnosť HIVE odolná a sústavne vytvárala kladné prevádzkové príjmy. Pokračujeme vo vyhodnocovaní príležitostí na rast so zameraním na efektívne operácie, ziskovú ťažbu, získavanie zelenej energie, čo bolo veľkou výzvou a snažíme sa o najlepšiu návratnosť cash flow investovaného kapitálu na akciu (CFROIC) pre našich akcionárov. Som neskutočne hrdý na náš tím a ich neochvejnú obetavosť.“

Bitcoin určuje smer vývoja tejto spoločnosti. Zdroj: Youtube

Ak ešte nemáš účet na kryptomenovej burze, využi nasledujúci link:

Výzva do budúcnosti súvisí so schopnosťou prispôsobiť sa novým podmienkam a príležitostiam, ktoré sa s nástupom AI rýchlo menia a nikto nechce zostať pozadu. Stratégia spoločnosti je využívať jej možnosti.

Spoločnosť plánuje diverzifikovať svoje činnosti o High-performance computing, (využíva superpočítače a počítačové klastre na riešenie pokročilých výpočtových problémov) čo umožní podporovať umelú inteligenciu (AI) nad rámec tradičnej ťažby Bitcoinu.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (17. 6. – 23. 6. 2024)

Chceš vedieť o kryptomenách viac do hĺbky?

Ak ťa zaujímajú kryptomeny a rád by si sa stal traderom alebo jednoducho len nakúpil nejaké mince v tomto bull markete, tak sa pridaj do VIP skupiny Trader 2.0.
Ako funguje také VIP členstvo a čo sa v ňom dozvieš? Pozri si TOTO VIDEO.
Vďaka nášmu magazínu máš dokonca zľavu -10% na všetky VIP členstvá. Stačí zadať v nákupnom košíku ,,IVV10″ a zľava sa ti sama aplikuje.

O autorovi

Tomáš Vaňo
Tomáš Vaňo

Sleduje dianie vo svetovej ekonomike a zaujíma sa o svet investícií. Investične sa sústredí na tradičné trhy a konzervatívne investovanie. Po vyštudovaní politológie sa upísal svetu logistiky.

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!

Horúce novinky

Bitcoin: Panika je prehnaná, analyzuje Jakub Kraľovanský
5. júla 2024
Končí bullmarket Bitcoinu? Aktuálna analýza Jakuba Kraľovanského
4. júla 2024
Jan Berka: Fed v ideálnom prípade môže znížiť úrokové sadzby až o 75 bodov
3. júla 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (27. týždeň)
1. júla 2024
binance_add

Najčítanejšie

Bitcoin padol z dôvodu správ o Mt. Gox
5. júla 2024
Bitcoin: Analytik tvrdí, že to najhoršie ešte len príde
5. júla 2024
Analýza trhu (Škola investovania)
3. júla 2024
Ako si kúpiť svoj prvý Bitcoin (Škola investovania)
2. júla 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance logo web
Binance
97,1
Získaj zľavu -10% na poplatkoch!
bybit logo web
Bybit
88,6
Najlepšia burza na trading!
bitget logo web
Bitget
87,7
Získajte až 100 USDT pri registrácií!
mexc logo web
MEXC
83,1
Najväčšia burza bez KYC!
Návrat hore